Osso bucco av Angus fra Piltingsrud gard

Italiensk klassiker laget med gode norske råvarer: Det er knokkelens hull (altså "osso bucco" på italiensk) i skanken hvor margen sitter som gir denne matretten den gode og milde smaken. Med oppskriften Gøran og Frank Bring fra Danebu Kongsgaard deler her er du fort i gang med et sunt og godt måltid.

6 PERS

30 MIN TILBEREDNING / 3-4 TIMER KOKETID

 

Dette trenger du!

ca. 3 kg skank av Angus fra Piltingsrud gard
1 ts salt
0,5 ts pepper
6 ss hvetemel til å vende kjøttet i
6 ss olivenolje
4 ss smør
4 stk. gulrot
4 stk. stangselleri
3 stk. løk
3 båter hvitløk
2,5 dl hvitvin eller eplejuice
2 bokser hermetiske tomater
1 bunt bladpersille
0,5 ts tørket timian
0,5 ts tørket oregano
2 stk. laurbærblad
 

Slik går du fram:
- Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper, rist av løst mel og brun kjøttet i olje.
- Skjær gulrøtter, selleri, løk i små terninger. Finhakk hvitløk.

- Fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge. Ha dem over i en kjele og legg kjøttskivene på toppen.
- Kok ut stekepannen med vin/eplejuice. Ha i finhakket persille og krydder.
- Hell alt over i kjelen.

- Tilsett hermetiske tomater til slutt. Tilsett vann til kjøttet er dekket.

- Kok opp, senk varmen og la gryten trekke på kokepunktet i 3-4 timer.
- Retten er ferdig når kjøttet er mørt og løsner fra beinet.
- Smak til med salt og pepper.

 

Tips til servering:

Serveres i dype, varme tallerkener med godt hjemmebakt ferskt brød.

Gryten smaker enda bedre dagen etter om den får stå kaldt natten over.

 

Allergier:

Om du vil ha denne glutenfri kutter du ut melet under bruning og jævner med maisenna helt til slutt. Vil du ha denne melkefri så bytter du ut smøret i bruningen med olje.


Bestill skank i skiver av Angus her! 

0
Feed