Øl bresert høyrygg av Angus fra Piltingsrud gard

Kokkene Frank og Gøran Bring fra Danebu Kongsgaard breserte en høyrygg av våre økologiske og 100% grasfôra Angus storfe med Rimtusse, et mørkt og fyldig porter øl fra Små Vesen. Dette er en oppskrift som fremmer den gode smaken av lokalmat fra Valdres. 

6 PERS

30 MIN TILBEREDNING / 5-6 TIMER KOKETID

 

Dette trenger du!

1 kg høyrygg av Angus fra Piltingsrud gard

Godt saltet smør (feks. Tine smør)

2 flasker 0,3l Rimtusse Porter fra Små Vesen (kan også bruke andre slag mørk og fyldig øl av type ale)

2 gulrøtter

1 stor pastinakk

1 løk

Salt, pepper

Vann

 

Slik går du fram:

- Start med varm panne så smøret blir nøttebrunt. Legg kjøttet i pannen.

- Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Du skal prøve å oppnå veldig god bruning og skorpe på hver side.

- Ta kjøttet ut av pannen og legg det i en form/kjele som har tett lokk og tåler høy varme.

- Kok ut pannen med en flaske øl.

- Hell dette over kjøttet og fyll opp med resten av ølet til det dekker cirka halve kjøttstykket.

- Fyll resten av kjelen opp med vann slik at kjøttstykket dekkes med 2-3 cm.

- Vask, rens, skrell grønnsakene og kutt løken i tykke båter.

- Legg dette i væsken med kjøttet.

- Legg lokk på form/kjele og sett i stekeovn på 180 grader i 5-6 timer.

- Sjekk etter 2-3 timer om du må etterfylle med vann. Kjøttet skal være dekket av væske under hele steketiden.

- Når tiden er ute tar du forsiktig ut kjøttet og legger det til siden. La grønnsakene ligge igjen i kjelen og kok opp væsken med grønnsakene til væsken er redusert med 50%.

- Kjør væsken med en stavmikser. Sausen skal tjukne av grønnsakene. 

- Smak til med salt og pepper. Dette blir en meget god saus. 

 

Tips til servering:

Kjøttet løsner lett, fordel på 6 tallerkener. 

Server gjerne med god potetstappe og ovnsbakte rotgrønnsaker, rosett kål eller rosenkål.

 

Bestill høyrygg av 100% grasfôra økologisk Angus her. 

 

0
Feed