New York steak fra Piltingsrud gard med enkel rødvinsjy

New York steak er saftig og veldig smaksrik. Dette stykke ble oppkalt etter New York fordi det var en signatur rett i restauranter og steakhouses der. Peter Hatcher fra Syndinstøga tilberedte New York steak fra våre Piltingsrud Angus storfe, og deler oppskriften her. Prøv det du også, og få en liten steakhouse stemning hjem til deg. 

4 PERS

30 MIN

 

Dette trenger du!

600-800 g           New York steak fra Piltingsrud Angus 
2 ss                     olivenolje/solsikkeolje
50g                     smør
4-6 stk                hvitløksfedd
1 ss                     sitronsaft
2-3 stilker           ferske urter for eksempel timian, rosmarin, salvie                 
                           salt, pepper
1 stk                   sjalottløk
2 dl                     rødvin
2-6 ss                 smør

 

Slik steker du biffen:

-Åpne vakuumposen og legg den tinte biffen på benken i ca 1 time slik at den får temperert seg.

-Tørk biffen med tørkepapir før du krydrer med salt og kvernet pepper.

-Varm en stekepanne, gjerne støpejern, til medium høy varme og tilsett olje. Brun fettkanten først og legg siden biffen ned. Når biffen har fått flott stekefarge på begge sider så trekk pannen fra varmen. Senk varmen på platen til lav/medium.

-Sleng i hele hvitløksfedd, urtene, sitronsaft og ca 50 g smør og sett pannen tilbake på platen. Når smøret har smeltet så vipper man pannen litt opp og starter å øse smøret opp på biffen. Dette gjøres til biffen er klar.

Tips: et alternativ er å steke biffen i ovnen på 80 °C til du får den temperaturen du ønsker. Du kan åpne ovnen av og til og øse smøret med en skje.

-La biffen hvile på et lunt sted i minimum 15 min!

 

Enkel rødvinsjy:

-Finhakk sjalottløk og tilsett smøret fra biffen i en liten kjele. Når løken er blank så tilsettes rødvin og la det koke ned til minimum halvparten.

-Trekk kjelen av varmen og visp inn resten av smøret. Smak av med salt og pepper.

 

Tips til servering:

Server biffen med dine favorittpoteter og gode grønnsaker som bakte rotgrønnsaker, smørstekt rosenkål, spinat, grønnkål etc..

 

Temperaturtabell steik/biff:

Rå: 45-50 °C  /   Medium: 55-60 °C  /   Godt stekt: 70 °C

 

Bestill New York steak av Angus her!

 

 

 

0
Feed