Flat iron steak: lynraskt kan du servere en utsøkt biff

Flat iron steak er vårt tips når du vil servere et utmerket stykke kjøtt på veldig kort tid. Stekingen tar bare noen få minutter og vipps er maten klar. Gøran og Frank fra Danebu Kongsgard viser deg hvordan du gjør det best. 

 

4 PERS

5 MIN TILBEREDNING 

 

 

Dette trenger du!

ca 800g flat iron steak av 100% grasfôra økologisk Angus fra Piltingsrud gard

2ss smør

1ss olje

salt, pepper

 

Slik går du fram:

- Tørk biffen. Det er en sene i flat iron steaken, la den sitte på under steking og kutting. Den kan tas bort med kniv og gaffel under spising. 

- Nå salter og peprer du biffen godt. Ikke vær redd for å bruke salt og pepper, fordi du mister mye av krydringen under steking.

- Pass på at pannen/grillen er varm nok før du legger biffen på. Bruk en blanding av smør og olje til steking.

- Biffen skal stekes på høy temperatur over kort tid. Stek på hver sin side i cirka 90 sekunder.

- Etter steking er det viktig at du lar biffen ligge på skjærefjøla og hvile minst like lenge som den ble stekt før du skjærer i den.

- Kuttes i strimler på tvers før servering.

 

Tips til servering:

Server gjerne med bakte poteter, en blanding av rosett kål og grønnkål og en god saus.

 

Bestill flat iron steak av 100% grasfôra økologisk Angus fra Piltingsrud gard her. 

 

0
Feed