Ta vare på helsa

"Vi er i ferd med å bli et folkeslag som er overfôra, men underernært" 

Måten maten vår blir produsert på har mye å si for næringsinnholdet vi får i oss. For oss er det åpenbart at mat som er dyrket på dårlig jord med kunstig gjødsel blir mindre næringsrik. Det samme gjelder dyrefôr og dermed næringsinnhold i kjøtt og fisk.  

Vi har gjort noen analyser av næringsinnholdet i kjøttet vårt og blitt overrasket over resultatene. 

Her kommer vi snart til å legge ut analyseresultater av kjøttet vårt. Det finnes i dag ingen dokumentasjon på næringsverdier i grasfôra kjøtt. Det er også slik at begrepet grasfôra brukes ulikt. Noen produsenter bruker litt kraftfor i faser av dyrets levetid, men kaller det likevel grasfôra. Det finnes ingen merkeordning for grasfôra kjøtt i Norge. 

Vi vil at kundene våre skal ha dokumentasjon på hva de kjøper. Derfor har vi satt i gang et prosjekt der målet er å dokumentere næringsinnholdet i 100 % grasfôra Anguskjøtt. Resultatene vil du snart finne på disse sidene.